Har du lyst til å ha hest på helfôr eller deltid?

Vi har nå flere ledige fôrrytter avtaler. Vi ønsker langvarige avtaler på minimum ett år slik at rytterene ser hva det innebærer "å ha sin egen hest både på godt og vondt". Siden vi har litt konkurransemiljø på stallen, og det tar litt tid å trene frem mot konkurranser, om rytterene ønsker det, så er det også viktig å ha en langvarig plan og avtale. Det er ikke noe krav at man skal starte konkurranser, hest og ridning er mye anna moro også.

Slik det ser ut nå så vil vi få noe ledige kapasitet fôrrytteravtaler.Noen av jentene ønsker mer tid til å gjøre andre ting også, så ønsker derfor ikke full tid og ønsker å dele med en eller flere andre. Det betyr da at man deler på både ridning, arbeid og avgift Vi er på utkikk etter 5-6 jenter som kan tenke seg å ha hest på fôr alt fra 2 dager i uka til full tid. 

Nedenfor finner du et utdrag fra avtalene som brukes på stallen hos oss. Utkastet nedenfor er fulltidskontrakt :

UTGIFTER pr. mnd,varierer etter ant. dager, men vi har laget et gjennomsnitt på pris og satt en fast sum hver mnd gjennom 12 mnd.: kr.1300,- for fulltid hest og kr. 1000 fulltid ponni/fjording 

 Fra 1.nov til ca.1 mai bruker vi rundball ute, samt også til kveldsmåltidet. Fra1. mai så bruker vi høyensilasje og høy til beite sesongen starter. Da får hestene kun høy når de er hjemme på trening, eller på stevner. Fra1. sept. til 1.nov bruker vi høyensilasje event. høy.

Grovfôrkvaliteten kan variere noe, er grovfôrkvaliteten litt dårligere så da kan mengden øke litt. Prisene på grovfôret er avhengig av tilgangen og kvaliteten. Kraftforprisene går også opp litt nå og da men det er det innkjøpslaget som bestemmer... 

Skoing hver 6- 8. uke ca kr 1200 pr. gang + event. v/ misting av sko. Hovslager: Kjetil 

Markekurer: årlig testkit hvert år, behandling ved behov. Testkit kr. 100,- event. markekur kr.120,-

Vaksine/tannrasp 1 gang i året. På ca. kr. 1500,-.

Avtalen innebærer:

Stell av hesten, se etter at hovene og eventuelle sår/skader/sykdom så de får den behandling de trenger. Har div. avtaler med personer som kommer til stallen eller i nærheten som kan hjelpe hestene med ulike behandlinger.

Holde orden på utstyret til hesten, dvs. sal, hodelag m.m skal vaskes en gang pr.mnd og hylla med børster skal holdes ryddig. Dekken skal holdes rene og må bøtes ved behov. Salen må sendes inn til omstopping min. 1 gang pr. år. Sørge for at dette blir gjort og kontrollere at salen til en hver tid ligger bra.

Se etter at din krybbe og drikkekar er tilfredsstillende og gjøre det rent en gang pr. mnd. Ødelegger du eller hesten din noe, så vær grei å reparere eller erstatte det. Er noe blitt ødelagt, revet ned ect. på dine ansvarsdager sørg for å få ordnet på det slik at det ikke oppstår uheldige situasjoner.

Stell av stall en gang hver uke sammen med en annen og helge stell hver 10. helg alene, fast etter vaktliste hvor man kan bytte innbyrdes ved behov.(Hvor ofte man har helge stell avhenger hvor mange vi er på stallen men slik det er i dag så er det hver 10. helg )Om man velger å dele helg med noen så er det ok men da blir det litt oftere.

Avtalen omfatter også ettersyn av de andre hestene på stallen på «dine» dager. Det omfatter også stell av sår som måtte oppstå om ikke fôrrytter/ eier av hest er tilstede på det aktuelle tidspkt. Tørking av dekken, voilocker m.m, stall, salrom og garderobe skal til en hver tid holdes ryddig og ren.

Hesten bør ha min.1 fridag pr uke, men unngå å gi for mye fri over lengere periode, for utenom 1 uke sommer ferie ved behov. Gjør avtaler med de andre om du ikke kan ri hesten din slik at den ikke blir stående for lenge om man er syk eller skal bort. Vi hjelper hverandre her på stallen.

Alle fôr ryttere og de som leier stallplass er pliktet til å delta på vedlikeholds arbeid som gjødsling av beite, gjerding, steinplukking, høykjøring m.m. «Jo flere vi er som jobber sammen, desto hyggeligere er det, og jo raskere går jobben»

Tjenester som kommer utenom ved behov:

Horze Salmakeri kommer til stallen 1-2 ganger pr år og ser over, justerer og stopper om saler. Han koster ca kr 800,- for sjekk men omstopping koster mellom 12-1800kr.

Som gjennytelse for arbeid på stallen får dere ekstra ridetimer når dere spør om det eller vi setter opp en felles avtale, samt ekstra undervisning i forkant av stevner og hjelp på stevne dagen. Onsdags ridetimen betaler dere for på vanlig måte, det betyr at dere har 2 undervisningstimer i uka når tiden tillater det. Du får opplæring i alt som skal gjøres på stallen og med hesten feks.sårbehandling.

Sørge for å ha en stallkasse hvor dere kan oppbevare klær og personlige eiendeler i sal rommet samt stallkasse hvor dere har ekstrautstyr til hesten samt litt førstehjelpsutstyr til og utstyr til vask av sal, hodelag m.m.

Anbefaler at man har sitt eget førstehjelpsutstyr og utstyr til vask av hest og hesteutstyr, nedenfor er det et forslag på hva som er lurt å ha. Dette er ikke påkrevd i førsteomgang da ting finnes på stallen.

Førstehjelpsutstyr bør inneholde: renset parafin, massasjemiddel, propoliskrem, aloe veterinary spray, lactasyd såpe, jodosan, rull m bomull, sterile gaspads, selvklebende bandasjer 2 stk og sølvtape.

Utstyr til vask av hesteutstyr og hest: grønsåpe, salsåpe, salfett og pelsglans til man og hale.

Hestene på stallen skal brukes på en forsvarlig måte og etter gitte regler som dere får av eierne. Uansett om den er privateid eller tilhører stallen. Skal det lånes hest eller utstyr så skal dette klareres med eier/fôrrytter først.

 

 

 • Michelle

  Fjordinghoppe f.1994, favoritten blant ungene i rideskolen. Snill og grei på alle måter. Startet t.o.m LA dressur og NM for fjordhest med sin tidligere fôrrytter Elise. Michelle har har også hatt Vår og Silje som fôrryttere i ettertid. Michelle trenger nå noen som kan ri henne i lett løsgjørende arbeid og tur 2-3 ganger i uken utenom rideskolen. Michelle vandret dessverre over til de grønne gressganger 15 februar 2018.

 • Mali

  Fjordinghoppe f.2000, sprek hoppe som trenger en litt mer erfaren rytter. Startet t.o.m. LA, MB og NM for fjordhest med sin tidligere fôrrytter og medeier Ingvild. Mali har også NM start med fôrrytter Ronja. Mali er fullbooket med sine fôrryttere Siri og Emma.

 • Aveca

  Connemara hoppe f.2001, sprek hoppe med stor motor som trenger en uredd og litt erfaren rytter. Er snill men viljesterk og sprek. Startet t.o.m LA med sin fôrrytter Astrid med fine plasseringer.
  Liker seg både på dressur og sprangbanen. Aveca har Tiril som eier og fulltidsrytter og trenger kun avlastning ved enkelte tilfeller.

 • Juni

  Fjordinghoppe f.2010, sprek, uerfaren, men snill hoppe som trenger en litt mer erfaren rytter. Startet tilridning sommer-14.Driver med videre tilkjøring nå. Juni trenger fôrrytter med gode rideferdigheter. SOLGT

 • Tho Pack

  Norsk Varmblods ridehest vallak f.1999, trenger en noe erfaren rytter. Han er en snill og vennlig hest men krever sin rytter for å få mest ut av han. Startet t.o.m MB med sine tidligere eiere Maren og Mari.Har også starter ulike dressurklasser med fôrrytterene Oda og Silje Tho Pack trenger fôrrytter som er dressur interessert og som er teknisk god.

 • Millenia

  Fjordinghoppe f.2012, sprek, uerfaren, men snill hoppe som trenger en mer erfaren og bestemt rytter. Har kommet godt i gang med tilridningen nå, skal også videre tilkjøres ." Har startet konkurranser tom LB dressur.

 • Socrates

  Oldenburger/Holsteiner f.1996. Trenger rytter innimellom da tiden ikke alltid strekker til. En eldre gentlemann som trenger å bli ridd forsiktig men likevel jobbes i korrekt form